人気ブログランキング |

隊長より

長年日本に暮らしていたフィンランド人に関する
記事が届いた。

つーか、毎回思うんだけど・・・
要約だけじゃなくて、本文も英訳してくんないかなぁっ!?
・・・って、辞書引いて頑張って読めってこと・・・?(;;)

皆さんも頑張って読んでくだされ。
あ、takakoさんは大丈夫だよね。(期待のまなざし)



JAPANILAISILLE RUOKAMATKAAJILLE MARJASTUS ON ELÄMYS

Pohjois-Karjalan metsissä saattaa syksyisin
törmätä eksoottisiin marjastajiin - japanilaisiin
ruokamatkaajiin.
Yrittäjä PÄIVI FUKUDA on tuonut japanilaisryhmiä
Suomeen vuodesta 2003 lähtien ja yksi matkojen
suurimmista elämyksistä on marjojen ja sienten
poimiminen metsästä. Japanissa ei jokamiehenoikeuksia
tunneta ja metsään mentäessä on lisäksi käveltävä
teitä tai pitkospuita pitkin. - Japanilaiset eivät ole
tottuneet kävelemään metsässä ja niinpä marjastaessa
koetaan usein hauskoja hetkiä. Aina vähän väliä joku
nimittäin kompastuu mättäisiin, Fukuda kuvailee.

Japanilaiset vieraat yöpyvät Kestikievari Herranniemessä,
jossa he pääsevät itse valmistamaan suomalaisia
herkkuja.
Japanilaisten käsissä syntyy muun muassa karjalanpiirakoita,
ruisleipää, vatruskoja ja marjajälkiruokia. Itse tekeminen
ja suomalainen luonnonrauha ihastuttavat matkaajia ja
Fukudan mukaan vastaaville ruokamatkoille olisi kysyntää
laajemminkin.

Tuliaisiksi kardemummaa ja mannaryynejä

Suomalainen ruoka maistuu japanilaisille, Fukuda on
huomannut. Kalaruuat ovat olleet ryhmissä erityisen
pidettyjä, esimerkiksi savulohi on japanilaisille uusi
ja erilainen makuelämys. Maitotuotteiden valikoimat
ovat Japanissa suppeita, joten niillä herkutellaan
Suomessa oltaessa oikein olan takaa. Myöskään
uuniruuat ja leivonta eivät ole tyypillisiä japanilaiselle
kulttuurille.

Luonnonrauha ja nuotiokahvit pullan kera ovat
elämyksiä, joita japanilaisvieraat muistelevat pitkään.
Tuliaisiksi viedään yleisesti kardemummaa, mannaryynejä
ja vaniljasokeria. Tosin eräs rouva vei miehellensä
myös moottorisahan.

Kudontakursseista idea ruokamatkoille

Fukuda on itse asunut Japanissa parikymmentä
vuotta ja pohjoiskarjalalainen ruokakulttuuri on
puolestaan tuttua äidin kotikaupungista, Ilomantsista.
Fukuda aloitti matkojen järjestämisen kudontakurssien
merkeissä ja vieraat olivat aluksi hänen omia oppilaitaan.
Nyt ryhmät kokoaa Fukudan japanilainen ystävä.

Ruokamatkoilla on osanottajia yleensä noin 10-20
henkeä ja ryhmiä järjestetään pari kertaa vuodessa.
Osallistujat ovat 30-60 -vuotiaita naisia. Matka kestää
noin viikon, josta keittiössä häärätään parista kolmeen
päivään. Loppu ajasta matkustellaan nähtävyyksiä ja
muita suomalaisia elämyksiä ihastellessa. (Finfood)

by gogofinland | 2006-11-23 21:11 | GO!GO!FINLAND!!